Tips kring borttagning av betong från billack - Ditec Göteborg

Vi på Ditec Göteborg har ställts inför frågan ett flertal gånger: "Hur får jag bort betong från bilens lack?" Det är en knivig situation, och om det inte hanteras korrekt kan resultatet bli långt ifrån tillfredsställande.

Vi på Ditec Göteborg har över 20 års erfarenhet av att lösa olika problem inom bilvård. Även om det inte händer alltför ofta, så har vi sett allt - inklusive bilar som råkat köra över flytande betong som skvätt upp på lacken. En nylig incident nära Nacka där ett stort antal bilar drabbades påminner oss om vikten av korrekt hantering.

Ditec Göteborg, din bilvårdsexpert! Vi tar hand om betongskador professionellt. Kontakta oss för trygghet och kvalitet.

Om du som bilägare hamnar i en sådan situation är det viktigt att agera snabbt och effektivt. Om du misstänker att det är betong eller cement på bilen, är det bäst att skölja av det med vatten så snart som möjligt, innan det fäster ordentligt i lacken. Ibland är det dock svårt att veta exakt vad som har skvättats på bilen, och det är då våra specialiserade bilvårdsproffs kommer in i bilden.

 

I dessa situationer är tålamod och noggrannhet nyckeln. Vi använder specialprodukter som reagerar med betongen och gör att vi kan rengöra bilen till nästan 90%. De återstående 10% kräver försiktigt arbete för hand med specialverktyg. Lacken kommer att skadas, men genom att göra arbetet korrekt kan vi sedan använda polermaskinen för att helt återställa bilens ursprungliga skick.

 

När du hanterar betongskador är det av yttersta vikt att undvika att försöka skrapa bort cementen med naglar eller verktyg, eller att använda högtryckstvätt. Att göra detta kan orsaka onödig skada på lacken. Vi på Ditec Göteborg har den erfarenhet som krävs för att korrekt hantera dessa situationer utan att skada din bils yta.

 

För dem som undrar om dessa skador täcks av försäkringen kan vi försäkra er om att om du har en bra heltäckande bilförsäkring täcks denna typ av skada oftast. Det är en extra trygghet för dig som bilägare.

 

Sammanfattningsvis, om du upptäcker betong eller cement på din bil, tveka inte att agera. Skölj bort så mycket som möjligt så snabbt som möjligt med vatten. Om du upptäcker skadan för sent, försök inte hantera det själv. Kontakta ditt försäkringsbolag och låt vårt professionella team på Ditec Göteborg hjälpa dig att återställa din bil till sitt ursprungliga skick. Vid Ditec Göteborg tar vi hand om ditt fordon som om det vore vårt eget!

Vänd dig till DITEC® & Tectyl Center Göteborg

 

Ge din bil den exklusiva behandling den förtjänar. Vi är inte bara experter på handtvätt, vi är mästare inom bilvård. Med vårt kunnande och passion för bilar, ger vi din bil en behandling som får den att skina som aldrig förr. Vi använder enastående teknik och premiumprodukter för att säkerställa att din bil inte bara är ren, utan också skyddad mot väder och vind.

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA DITEC REKOND, LACKSKYDD ELLER ROSTSKYDD I GÖTEBORG

Ring kundservice på 031 - 940 200 eller lämna uppgifter om ditt fordon, regnr och beskriv kort önskemål eller behov,  så hjälper vi er planera rätt behandling/åtgärd. Vi har öppet måndag till fredag, se öppettider.